Galerija ptica sa hranilica

Ova stranica namenjena je učesnicima koji su tokom prihranjivanja ili posmatranja i brojanja ptica uspeli da naprave fotografije i žele da učestvuju u foto konkursu.

Konkurs će biti otvoren do 29.01.2024. godine do ponoći.

Svaki autor, uz prijavu može poslati do 3 fotografije, u JPG formatu, u visokoj rezoluciji. Dozvoljena je osnovna obrada fotografije što uključuje izrezivanje, kontrast, osvetljenost, boje i intenzitet. Nije dozvoljeno naknadno dodavanje elemenata (logo, okvir, potpis, bordura i sl). Očekujemo snimke ptica koje prezimljavaju na teritoriji Srbije, u zimskom okruženju, na hranilici ili u njenoj blizini.

Ovde se možete prijaviti za foto konkurs, a nakon prijave, potrebno je da slike dostavite imejlom na adresu: hranilice@pticesrbije.rs.

Pristupanjem konkursu autor tvrdi da su svi priloženi radovi u celini njegovo autorsko delo i da ni na koji način da povređuju autorska prava trećeg lica. Fotografije će po završetku konkursa ostati u arhivi organizatora, a bilo kakva kasnija upotreba radova u cilju promocije rada DZPPS biće sprovedena uz poštovanje autorskih prava i obavezno navođenje autora.

Prijem radova do 29.01. 2024. godine do ponoći Žiriranje od 29.01. do 05.02.2024. g. Objavljivanje rezultata 09.02.2024. do 17 č.

U odabiru pobedničke fotografije odlučivaće žiri u sastavu:
Danica Veljković - doktorka veterinarske medicine
Mila Stojanović - vizualna umetnica
Kalman Moldvai – grafički dizajner

Nagrada: Paket JATO proizvoda (drvena hranilica, majica, poster i bedž)